معرفی و دانلود فونت رادیو (Radio) آخرین نسخه
فونت رادیو (به انگلیسی: Radio) یک فونت جدید پیکسلی است که با ساختاری هندسی طراحی شده که برای کارهای تزئینی، نمایشی، تبلیغاتی و خلاقانه مناسب است. این قلم بر اساس رسمخط فارسی-عربی طراحی شده است که دارای بدنهای قطور با ساقههای باریک است. فونت رادیو رایگان نیست و در دو سبک Fill و OutLine با یک وزن معمولی قابل خرید است.
اگر به دنبال فونتی هستید که در متون کوتاه و اختصار استفاده کنید این قلم را به شما پیشنهاد میکنیم. بهویژه در طراحی پوسترهای تبلیغاتی مرتبط با بازی که میتواند نشانی از دنیای صفر و یک باشد. فونت Radio توسط مجتبی شیرسوار طراحی شده و توسعه آنرا ایلیا سلیمی انجام داده است.
در ادامه این نوشته از سایت فونتچی به نقد و بررسی فونت فارسی رادیو خواهیم پرداخت؛ قلمی با یک وزن عادی اما با پشتیبانی از دو سبک که میتواند در طراحی کارهای تبلیغاتی نمایشی که جنبه تزئینی دارند مورد استفاده قرار گیرد.
بررسی و دانلود فونت رادیو (Radio)
با اینکه فونت رادیو با ساختاری هندسی طراحی شده و میتواند برای کارهای نمایشی مورد استفاده قرار گیرد، اما برای استفاده در متنهای بلند، حتی در حد جملات پاراگرافی مناسب نیست. استفاده از این قلم صرفا برای جملات بسیار کوتاه و چند عبارتی توصیه میشود.
از این قلم میتوانید برای طراحی پوستر، جلد کتب و عناوین استفاده کنید که با ظاهری قطور، اما با ساقههایی باریک در سایز بزرگتر خود را بیشتر نشان خواهند داد.
سبک طراحی و وزن فونت رادیو
اگر به این فونت نگاه کنید، ناخودآگاه به یاد بازیهای پیکسلی قدیمی خواهید افتاد. درست مانند آتاری دستیهایی که در دهه ۶۰ و ۷۰ بسیاری از ما داشتهایم. ایده شکلگیری این قلم نیز بر همین اساس شکل گرفته است.
سبک Fill که همان نسخه سیاه فونت رادیو است، ضخامت مورد نیاز و انتظارات شما را از یک فونت نمایشی برطرف می کند. در مقابل سبک Outline نسخهای توخالی از این قلم است که پس از بررسی ساختار اسکریپت و اتصالات حروف طراحی شد. میتوانید از این دو سبک به عنوان مکملی برای یکدیگر استفاده کنید و کارهای گرافیکی خود را خلاقانهتر ایجاد کنید. فونت رادیو، برای تیترهای جسورانه و متون مختصر ایده آل است.
ایدهی فونت رادیو در حین انجام یک بازی قدیمی پیکسلی در ذهنم جرقه زد و بعد از بررسی ضخامت قلم در دنیای دیجیتال شروع به طراحی کردم. هدف من طراحی یک تایپفیس نمایشی با دو سبک Fill و Outline بود که برای استفاده دیجیتال ایدهآل باشد.
مجتبی شیرسوار؛ طراح فونت رادیو.
در بسته دانلود رایگان فونت رادیو به دو عدد فایل فونت مجزا TTF که شما نسخه Fill و OutLine هستند دسترسی خواهید داشت. همچنین نسخههای مناسب برای سایت و موبایل همراه با راهنمای استفاده از HTML و CSS با فرمتهای WOFF و WOFF2 درون بسته دانلود قرار گرفتهاند.
پشتیبانی از 3 زبان مختلف
فونت فارسی رادیو با رسمخط فارسی-عربی طراحی شده است. از همینرو از این دو زبان بر اساس استاندارد یونیکد پشتیبانی میکند. تمامی حروف و اعرابی که برای این رسمخط یکسان هستند بهصورت مشترک است و در مقابل حروف متفاوت عربی مانند «ك، ي، ة، ؤ، ئ» که ظاهری متفاوت از فارسی دارند، گلیف اختصاصی خود را دارند.
سبک نقطهگذاری در این فونت نیز پیوسته مربعی است. طوریکه نقاط تکی بهصورت مربع، نقاط دوتایی به شکل مستطیل پیوسته و نقاط سهتایی با ترکیبی از مربع و مستطیل به شکل عموی قرار میگیرند.
اعرابگذاری در فونت رادیو نیز رعایت شده است. طوری که با همنشینی اعراب در کنار کاراکترهای «سکون، همزه، تشدید» موجب بههم ریختگی متن نشده و اعراب درست در مرکز بالایی حروف قرار میگیرند.
فونت انگلیسی Radio نیز در این قلم گنجانده شده است تا برای حروف لاتین نیازی به استفاده از فونت جداگانه برای حروف انگلیسی نداشته باشید. با قرار گیری صفحه کلید روی زبان انگلیسی حروف لاتین نیز با همان سبک پیکسلی قطور که دارای ساقههای باریک هستند، تایپ خواهند شد.
در مورد حروف لاتین میتوان گفت که انتظار میرود بازنگری روی چیدمان حروف صورت گیرد. چرا که فاصله کلمات از یکدیگر نزدیک بوده و روی خوانایی متن تاثیر میگذارد. فعلا در نسخه اول فونت این مورد وجود دارد که البته میتوانید از طریق تنظیمات تایپ فتوشاپ، فاصلهها را بیشتر کنید.
پشتیبانی از ترکیبات و حروف جایگزین
بهمنظور نمایشیتر کردن فونت رادیو، در این قلم امکان استفاده از حروف و ترکیبات جایگزین قرار داده شده است. استفاده از این ترکیبات کاملا اختیاری است که میتوانید بر اساس فایل راهنمای موجود در بسته دانلود فونت رادیو رایگان، با چگونگی تایپ این حروف آشنا شوید.
با دانلود فونت رادیو برای فتوشاپ میتوانید از طریق تنظیمات اپنتایپ به این ترکیبات دسترسی داشته باشید و از آنها استفاده کنید. برای مثال ترکیب دو حرف «را» در این قلم به صورت جایگزین مانند تصویر بالا قابل تایپ است تا هم شکل منظمتری به حروف داده شود و هم اینکه ساختار قلم برای کارهای خلاقانه نمایشیتر گردد.
پشتیبانی از اعداد فارسی
دیگر قابلیت فونت رادیو فارسی، پشتیبانی استاندارد از اعداد است. در این قلم تمامی اعداد از گلیف استاندارد فارسی پشتیبانی میکنند که متناسب با صفحه کلید انتخابی تایپ خواهد شد. در بخش اعداد نیز همان سبک طراحی قطور با خطوط قائم استخوانی درنظر گرفته شده است.
فونت رادیو در بخش اعداد عربی نیز دارای استاندارد یونیکد است. بهطوریکه اعداد عربی «٤٥٦» دارای گلیف اختصاصی خود هستند. در صورت استفاده از صفحه کلید استاندارد فارسی، اعداد فارسی تایپ خواهند شد. اگر هم از صفحه کلید عربی استفاده کنید، این اعداد به شکل عربی تایپ میشود.
فونت مناسب برای تبلیغات و کارهای خلاقانه
همانطور که ایده شکلگیری این تایپفیس بر اساس یک بازی پیکسلی شکل گرفته، میتواند انتخاب خوبی در همین حوزه و سایر حوزههایی که با هدف تبلیغات، کارهای هنری و مطبوعات است مورد استفاده قرار گیرد.
با دانلود فونت رادیو برای اینشات میتوانید از این قلم در طراحی پوستر، کاور و تامنیل ویدئوهایی که در شبکههای اجتماعی، استوریهای تلگرام یا اینستاگرام و تامنیل ویدئوهای یوتوب طراحی میکنید استفاده کنید.
این قلم با ساختار پیکسلی که دارد، میتواند برای استفاده در روی جلد کتابهایی که مرتبط با حوزه آیتی، طراحی بازی و آموزش زبانهای برنامهنویسی هستند مناسب باشد.
از سوی دیگر در بحث تبلیغات نیز میتوان برای طراحی پوسترهای بازی، چاپ کدهای تخفیف و ووچرهایی که در برنامههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد از این قلم استفاده کرد. از دیگر کاربردهای آن میتوان به بستهبندی محصولات اشاره کرد.
استفاده و نصب فونت رادیو برای سایت
اگر قصد استفاده از فونت رادیو در سایت را دارید، قبل از هر چیز این قلم برای استفاده در متون بلند مناسب نیست. کاربرد اصلی این قلم در فضای وب میتواند برای متون کوتاه مانند تیترها، عناوین، نقلقولها و احتمالا کدهای برنامهنویسی باشد که بیشتر برای سایتهایی با همین موضوعات یا بازی انتخاب بهتری است.
جدایی از این توصیه میشود حتما از فرمتهای WOFF استفاده کنید که نسبت به فرمت TTF حجم کمتری دارند و هم اینکه در رندر توسط مرورگر، سریعتر لود خواهند شد که میتواند به افزایش سرعت سایت نیز کمک کند.
بهمنظور نصب فونت رادیو در سایت ابتدا نسخههای مورد نیاز همچون معمولی، بولد یا وریبل را در پوشهای با نام fonts
در مسیر قالب خود آپلود کنید. سپس کدهای زیر را در مکان مناسبی از فایل style.css
قرار دهید.
/* Radio Custom Font by fontchi.com */
@font-face {
font-family: 'Radio';
src: url('fonts/Radio-Fill.woff2') format('woff2');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
@font-face {
font-family: 'Radio';
src: url('fonts/Radio-OutLine.woff2') format('woff2');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
برای تغییر فرمت، نام و مسیر فونت میتوانید خطوط ۴ و ۱۰ را شخصی سازی کنید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید آموزش چگونگی نصب فونت در سایت را مطالعه کنید.
دانلود فونت رادیو با تخفیف
آخرین نسخه فونت رادیو ورژن ۱.۰ است که در امرداد ۱۴۰۳ منتشر شده است. این نسخه اولیه قلم است که در دو سبک سیاه و اینلاین با یک وزن معمولی طراحی شده است و احتمالا در آینده شاهد تغییراتی از این نظر باشیم.
با کلیک روی دکمه زیر به لینک دانلود رایگان فونت رادیو دسترسی داشته و میتوانید این قلم را در ۳ فرمت TTF, WOFF و WOFF2 با پشتیبانی از اعداد کاملا فارسی و عربی همراه با فایل راهنمای حروف جایگزین و راهنمای استفاده در سایت دریافت کنید.
کاربر گرامی؛ فونت رادیو رایگان نیست. با کلیک روی دکمه بالا کد تخفیف فونت رادیو به صورت خودکار کپی خواهد شد و به صفحه دانلود فونت Radio هدایت میشوید. این کد تخفیف فونت ایران سیستمی بوده و شامل ۵ درصد تخفیف است. برای استفاده ضروری است با «کلیک روی دکمه بالا» وارد سایت مرجع شوید.