۲۰ درصد تخفیف ویژه خرید فونت جدید محال

کپی و خرید: mahal1403

آموزش نصب فونت در لینوکس با 4 روش فوق سریع

هاست و دامنه فراسو

سیستم‌عامل لینوکس یکی از پرطرفدارترین سیستم‌عامل‌های رایگان است که دارای ده‌ها توزیع مختلف می‌باشد. از این سیستم عامل بیشتر برای سرور استفاده می‌شود که در زبان‌های برنامه‌نویسی مثل PHP مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما با این همه کاربران دسکتاپ لینوکس نیز به‌لطف وجود توزیع‌های متعدد زیاد هستند. برای ما فارسی زبانان، بعد از نصب این سیستم عامل طب کردن مراحل نصب فونت در لینوکس یکی از کارهای ضروری است.

در تمامی توزیع‌های لینوکسی از اوبونتو، مینت و دبیان گرفته تا مانجارو و… برای استفاده از نرم‌افزارهایی همچون لایبر آفیس که در واقع نرم‌افزاری مشابه ورد برای مدیریت متون هستند، نیازمند یک فونت فارسی مناسب و خوانا خواهیم بود.

در ادامه این نوشته از وبلاگ فونتچی، به معرفی 4 روش نصب فونت لینوکس می‌پردازیم و چگونگی نصب فونت فارسی در لینوکس را به صورت کاملا تصویری با هم دنبال خواهیم کرد.

4 روش نصب فونت در لینوکس برای تمام توزیع‌ها

قبل از اینکه مراحل را با هم مرور کنیم، شما نیاز به فایل فونت برای استفاده از این روش‌ها دارید. فرمت‌هایی که برای استفاده در سیستم عامل مجاز هستند شامل TTF و OTF است که معمولا در همه فونت‌های فارسی و غیر فارسی این فرمت‌ها وجود دارد.

بنابراین در نخستین مرحله لازم است که فایل فونت خود را آماده کنید. برای این منظور می‌توانید از سایت فونتچی کمک بگیرید که به صورت تخصصی در زمینه دانلود فونت فعالیت دارد. می‌توانید با مراجعه به صفحه https://fontchi.com/fonts/ به تمامی فونت‌های موجود دسترسی داشته باشید.

این سایت علاوه بر اینکه فرمت‌های استاندارد هر خانواده فونت را قرار داده است، فونت‌های قدیمی که صرفا دارای یک فرمت بود‌اند را به سایر فرمت‌ها نیز تبدیل کرده که می‌توانید به سایر فرمت‌های WOFF, EOT, WOFF2 نیز دسترسی داشته باشید.

روش اول: نصب فونت فارسی در لینوکس با کپی فایل فونت

همانطور که در آموزش چگونگی افزودن فونت فارسی به ویندوز اشاره کردم، تمامی سیستم عامل‌ها دارای پوشه‌ای مخصوص برای قرارگیری فایل فونت هستند که این قاعده در توزیع‌های لینوکسی نیز صادق است. در این روش کافی است فایل فونت (فرمت TTF یا OTF) خود را که از طریق سایت فونتچی یا سایر مارکت‌ها تهیه کرده‌اید، در این مسیر کپی کنید.

مانند تصویر زیر بسته به توزیع لینوکسی که دارید، وارد HOME لینوکس شوید. سپس دنبال پوشه‌ای با نام .fonts بگردید. با توجه به قرارگیری نقطه در ابتدای نام این پوشه، مشخص است که جزو فایل‌های مخفی (Hidden) است. بنابراین اگر این پوشه را مشاهده نمی‌کنید، با استفاده از دکمه‌های ترکیبی CTRL + H امکان مشاهده فایل‌های مخفی را فعال کنید.

آموزش نصب فونت در لینوکس با 4 روش فوق سریع

توجه: در صورتی که پوشه .fonts در مسیر HOME قرار ندارد، یک پوشه با همین نام بسازید. دقت کنید که در ابتدای نام پوشه بدون فاصله باید از کاراکتر نقطه استفاده کنید.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، ما فایل فونت ایران سنس دست نویس را در این مسیر قرار داده‌ایم که این فونت به این روش نصب شده است.

روش دوم: استفاده از Font Viewer برای نصب فونت لینوکس

یکی دیگر از روش‌های نصب فونت لینوکس استفاده از برنامه فونت ویور است که معمولا در اکثر توزیع‌های لینوکسی مثل اوبونت و مینت این برنامه به‌صورت پیش‌فرض وجود دارد. در این روش مشابه حالتی که در ویندوز داریم، کافی است دو بار روی فایل فونت کلیک کرده و با فشردن دکمه Install مراحل نصب را طی کنید.

زمانی که روی فایل فونت پشتیبانی شده در سیستم عامل دو بار کلیک کنید، فایل فونت مانند تصویر زیر از طریق برنامه Font Viewer باز می‌شود. حال کافی است روی دکمه Install کلیک کنید.

نصب فونت در لینوکس با برنامه font viewer

چند لحظه که منتظر بمانید، فرآیند نصب کامل شده و این دکمه این بار به حالت غیرفعال تبدیل و با نام Installed نمایش داده می‌شود که نشان از نصب موفق فونت دارد.

نصب فونت فارسی در لینوکس با برنامه font viewer

روش سوم: نصب فونت لینوکس از طریق Git

در این روش می‌توانید مراحل نصب فونت در لینوکس را از طریق گیت دنبال کنید که به فونت‌های رایگان فارسی دسترسی خواهید داشت. برای این منظور ابتدا باید برنامه git را در لینوکس نصب کنید، اگر از قبل نصب دارید لزومی نیست این مرحله را طی کنید، اما اگر ندارید دستور زیر را در خط فرمان وارد کرده و مراحل را طی کنید.

sudo apt install git

سپس با وارد کردن دستور زیر فونت‌های فارسی که در مخزن گیت قرار دارند دریافت شده و بر روی سیستم عامل قرار می‌گیرند.

git clone https://github.com/fzerorubigd/persian-fonts-linux.git

حال به منظور اینکه فونت‌های دلخواه خود را نصب کنید، باید دستور زیر را وارد کنید تا به دایکتوری ایجاد شده وارد شوید.

cd persian-fonts-linux

در نهایت دستور زیر را وارد کنید تا لیست تمامی فونت‌های موجود به شما نمایش داده شود.

farsifonts.sh

در این مرحله با تصویری مشابه زیر مواجه خواهید شد.

نصب فونت لینوکس با استفاده از git

در این مرحله کافی است با وارد کردن هر یک از اعداد نمایش داده شده فونت دلخواه خود را نصب کنید یا اینکه اگر مایل هستید همه این فونت‌ها نصب شوند با وارد کردن عدد ۲۷ که به معنی All است تمامی فونت‌های موجود در این بسته را نصب کنید.

روش چهارم: نصب فونت فارسی لینوکس برای همه کاربران

اگر از روش‌های بالا برای نصب فونت در لینوکس استفاده کنید، دسترسی به این فونت‌ها صرفا برای کاربری است که آن را نصب کرده است. در این‌صورت اگر روی لپ‌تاپ یا کامپیوتر شما چند اکانت مختلف برای کاربران دیگر وجود داشته باشد، سایرین امکان استفاده از این فونت‌های فارسی را نخواهند داشت.

برای رفع این مورد کافی است به همان ترتیبی که از روش اول استفاده شد، در حالت روت به مسیرComputer> File system> usr> share> fonts رفته و فیل فونت‌ها را در اینجا قرار دهید.

چگونگی حذف فونت در لینوکس

برای حذف فونت فارسی از لینوکس می‌توانید مطابق با همان روش اول وارد پوشه .fonts که در دایرکتوری HOME قرار دارد شده و فایل فونت را حذف کنید.

پس از اجرای دوباره سیستم عامل نام این فونت‌ها از برنامه‌های ویرایشگر متن و تصویر حذف خواهد شد.


جمع‌بندی نهایی و کلام آخر

روش‌هایی که در این مقاله برای نصب فونت در لینوکس توضیح داده شد، برای تمامی توزیع‌های لینوکسی قابل اجرا هستند و محدودیتی در آنها وجود ندارد.

تنها تفاوت در رابط کاربری و محیط گرافیکی توزیع‌های لینوکسی است. در روش دوم هم که با استفاده از برنامه font viewer صورت می‌گیرد، در صورت عدم وجود این برنامه در توزیع مورد استفاده‌تان، می‌توانید به روش‌های موجود آن را نصب کرده و جدای از امکان نصب فونت، امکان مشاهده پیش‌نمایش فونت‌های لاتین و همچنین مشخصات و ویژگی‌هایی که هر فونت دارد را داشته باشید.

میانگین: 5 / 5. تعداد: 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *