معرفی و دانلود فونت پارسا (Parsa) دست نویس
فونت پارسا (به انگلیسی: Parsa) جدیدترین فونت فارسی دستنویس است که بر اساس خط نستعلیق و با تکیه بر خط تحریری طراحی شده است که میتوانید از این فونت جدید برای تبلیغات و عناوین استفاده کنید. در ادامه به معرفی و دانلود فونت پارسا خواهیم پرداخت.
قلم پارسا توسط مجید هلاکویی طراحی شده است که چندین سال به عنوان مدرس و طراحی گرافیک تایپ فارسی فعالیت دارد. وی این فونت را در طول ۴ سال مطالعه طراحی کرده است که نتیجه آن را امروزه به این شکل و سیاق میبینیم.
در ادامه این نوشته از سایت فونتچی به معرفی و بررسی فونت جدید Parsa خواهیم پرداخت؛ قلمی که سرشار از ترکیبات جایگزین اختیاری، اجباری و با قابلیت تغییر فاصله کلمات است که میتواند هم برای عناوین و هم تبلیغات روی ایجاد استایلهای سفارشی در قلم بدون نیاز به استفاده از نرمافزارهای گرافیکی هم مناسب باشد.
بررسی و دانلود فونت پارسا دست نویس (Parsa)
قلم پارسا نزدیک به خط نستعلیق است که در نگاه اول کاملا میتوان متوجه شد از قلم خاصی برای طراحی حروف از آن بهره برده شده است. این فونت با توجه به پیچیدگیهایی که در زوایا و منحنیها دارد انتخاب خوبی برای تبلیغات خواهد بود.
سبک طراحی و وزن فونت پارسا
با اینکه فونت پارسا نزدیک به خط تحریری و البته کمی هم نستعلیق است، اما شخصیت اصلی متاثر از نوع قلمی است که با آن نوشته شده است. این قلم مانند قلمهای خوشنویسی دارای برشهای تیز نیست و تنوع ضخامت کمی دارد. همچنین به نسبت قلمهای تحریری (خودکاری) بولدتر است.
تفاوت دیگر فونت پارسا با فونتهای تحریری، نزول کمتر در حروف زیر خط کرسی است که باعث پراکندگی کمتری در ترکیبات میشود که آنها را بیشتر در اعراب میبینیم؛ اما با این وجود در قلم پارسا این مشکلات برطرف شدهاند.
فونت پارسا در حال حاضر که نسخه بهبود یافته آن پس از ۴ سال انتشار در دسترس عموم قرار گرفته است از یک وزن معمولی Regular پشتیبانی میکند که حروف دارای ضخامت مناسبی برای استفاده در عناوین هستند.
این وزن در ۳ فرمت استاندارد TTF, WOFF و WOFF2 در دسترس قرار گرفته است که با توجه به نیاز خود میتوانید در محیطهای مختلف نرمافزاری، سیستم عامل، اپلیکیشن موبایل یا وب فونت از این قلم استفاده کنید. تمامی نسخهها از اعداد فارسی پشتیبانی کرده و همچنین در بسته دانلود فونت پارسا نسخه مخصوص اعداد فارسی نیز قرار داده شده است.
پشتیبانی از زبان فارسی و عربی
فونت پارسا فارسی است اما با توجه به رسمخط مشترکی که زبان عربی دارد، از این زبان نیز پشتیبانی کاملی دارد. تمامی حروف عربی نظیر «ك، ي، ة، ؤ، ئ» که دارای ساختاری متفاوت از فارسی هستند نیز گلیف استاندارد خود را دارند تا طبق استاندارد از این قلم در این زبان استفاده کنید.
همنشینی حروف نیز در هر دو زبان رعایت شده بهطوری که با قرارگیری اعراب در کنار کاراکترهای «سکون، همزه یا تنوینها» موجب چسبندگی به حروف قبلی یا بعدی نخواهد شد و تمامی حروف و کلمات ساختاری یکپارچه خواهند داشت.
سبک نقطهگذاری در این فونت بهشکل دستنویس بوده و از نقاط گرد برای نقطههای تکی، اما از سبک چسبان برای نقطههای دوتایی و سهتایی به سکل موج استفاده شده است که ظاهر فونت را فانتزی کرده است.
فونت انگلیسی پارسا نیز از یک فونت رایگان اپنسورس الهام گرفته شده است که ظاهری نزدیک به این قلم داشته باشد. با وجود این گلیفها برای زبان انگلیسی دیگر لزومی نخواهد داشت که از فونت دیگری برای زبانهای لاتین استفاده کنید.
هرچند که توصیه میشود اگر بهدنبال سبک نوشتن نزدیکتر به این قلم هستید با استفاده از فونتهای لاتین که ساختاری چند وزن و دارای ظاهری دستنویستر هستند نیز میتوانید استفاده کنید.
دارای ترکیبات جایگزین خودکار برای حروف مختلف
فونتهای دستنویس با ظاهری فانتزی عموما دارای ترکیبات جایگزین فراوانی هستند که میتواند به نمایشیتر کردن فونت و زباسازی برای تبلیغات و عناوین کمک بسیار بزرگی بکند. فونت پارسا فارسی نیز از این قاعده مستثنی نیست و در دل خود حروف اختیاری و اجباری متعددی را دارد که به عنوان سبک جایگزین مورد استفاده قرار میگیرند.
در تصویر بالا نمونهای از ترکیبات و حروف جایگزین فونت پارسا را مشاهده میکنید که بسته به موقعیت قراگیری در کلمات تهیه شدهاند. این ترکیبات برخلاف حروف اصلی بهصورت ترکیبی در نظر گرفته شده که به شکل اجباری وقتی در کنار هم قرار بگیرند سبک نوشتاری تغییر خواهد کرد.
در تصویر زیر نیز نمونهای متحرک از حالت جایگزینی حروف را برای چند کلمه مختلف مشاهده میکنید.
یکی از ویژگیهایی که این فونت در حروف جایگزین دارد، تمرکز روی حروف ابتدایی «سین و شین» است که میتوانید آنها را به صورت کشیده تایپ کرده یا اینکه از نسخه معمولی دندانهدار استفاده کنید.
ویژگی دیگر فونت پارسا در حالت جایگزین قابلیت تغییر حروف «ب، پ، ت، ث، ن، ی» برای زمانی است که در میانه حروف قرار بگیرند. این ساختار نیز بهشکل اجباری موجب تغییر شکل حروف و کلمات خواهد شد.
هدف از همه تغییرات در حروف و کلمات این فونت نمایشیتر کردن فونت است تا در عناوین و تبلیغات بهتر خود را نشان داده و از سوی دیگر مشکلاتی که در تایپ همراه با اعراب بهوجود خواهد آمد مرتفع گردد.
فونت پارسا با اعداد فارسی هک شده
فونت پارسا جز برای اعداد «٤٦» که از نسخه عربی بهره میبرند، در سایر اعداد از نسخه استاندارد فارسی بهره میبرد. همانطور که اشاره شد ساختار این فونت نزدیک به خطوط نستعلیق و تحریری است که دلیل این سبک اعداد نیز همین مسئله بوده است. اما انتظار میرود در نسخههای آتی اعداد فارسی «۴۶» نیز در این فونت گنجانده شود.
همچنین در بسته دانلود فونت پارسا نسخه مخصوص بدون اعداد انگلیسی و حروف لاتین قرار گرفته شده تا در صورت استفاده از این فونت برای توسعه نرمافزاری بتوانید به سادگی برای زبان لاتین یا غیر فارسی از فونتهای دیگری استفاده کنید.
مناسب برای تبلیغات و عناوین
همانطور که اشاره شد فونت پارسا بهمنظور تبلیغات و عناوین طراحی شده است. با استفاده از این فونت میتوانید ظاهری جذاب به عناوین و نوشتههای خود که جنبه نمایشی و تبلیغاتی دارند بدهید که دلیل آن هم سبک طراحی حروف و استفاده از ترکیبات جایگزین متعدد است.
از تبلیغات محیطی، اسلایدر و تامنیل در شبکههای اجتماعی گرفته تا استفاده برای فونت عنوان کتاب میتواند مناسب باشد. خصوصا در سایزهایی با اندازه بزرگتر که فونت ظاهری نرمتر و نمایشیتر بهخود گرفته و خوانایی فوقالعاده عالی هم خواهد داشت.
استفاده و نصب فونت پارسا در سایت
در صورتی که مایل به نصب فونت پارسا در سایت هستید کافی است پس از دانلود این قلم، نسخه WOFF2 که مناسب برای وب است را در پوشه fonts
هاست خود آپلود کنید. سپس کدهای زیر را به فایل style.css
قالب خود اضافه و ذخیره کنید.
/* Parsa Custom Font by fontchi.com */
@font-face {
font-family: 'parsa';
src: url('fonts/parsa.woff2') format('woff2');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
اگر مایل هستید از نام دیگری برای فونت استفاده کنید یا مسیر آپلود شما متفاوت است کافی است خطوط ۳ و ۴ را شخصی سازی کنید که برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله آموزشی چگونگی نصب فونت بر روی سایت را مطالعه کنید.
دانلود فونت پارسا با تخفیف
جدیدترین نسخه فونت پارسا ورژن ۱.۳ است که در اردیبهشت ۱۴۰۳ منتشر شده است. با کلیک روی دکمه زیر میتوانید به لینک دانلود فونت پارسا دسترسی داشته و این قلم را با فرمت TTF که برای استفاده در کامپیوتر و موبایل برای نرمافزارهای مختلف ورد، کپ کات، پاور پوینت، اینشات و… مناسب است دریافت کنید یا اینکه از وزنهای WOFF و WOFF2 در سایت استفاده کنید.
همچنین در بسته دانلود فونت parsa پوشه مخصوص برای فونت با اعداد فارسی و عربی و همچنین نسخه مخصوص بدون حروف و اعداد لاتین قرار گرفته است.
کاربر گرامی؛ فونت پارسا رایگان نیست. با کلیک روی دکمه بالا کد تخفیف فونت پارسا به صورت خودکار کپی خواهد شد و به صفحه دانلود فونت Parsa هدایت میشوید. این کد تخفیف فونت ایران سیستمی بوده و شامل ۵ درصد تخفیف است. برای استفاده ضروری است با «کلیک روی دکمه بالا» وارد سایت مرجع شوید.