۵ درصد تخفیف خرید فونت همه فونت‌ها

کپی و خرید: fontchi
فونت‌ها

معرفی و دانلود فونت بنیاد کودک (BonyadeKoodak) نسخه آخر

هاست و دامنه فراسو

فونت بنیاد کودک (به انگلیسی: bonyadekoodak) از سری فونت‌های مناسب متن است که بر اساس خط نسخ توسط رضا بختیاری فرد طراحی و مهدی ارشادی توسعه نرم‌افزاری آن را انجام داده است. این فونت کاملا خودمانی و بی آلایش است و از آن می‌توانید برای متن‌های بلند، عناوین و تبلیغات استفاده کنید. فونت بنیاد کودک رایگان نبوده و با تنوع وزنی ۸ گانه که در دو سبک دارد، قابل خرید در سه بسته مختلف است.

این فونت دارای فرمی کاملا ساده، با چشمی‌های نسبتا بزرگ و دندانه‌هایی کاملا واضح است که در کنار پشتیبانی از چند نوع سبک استایل و همچنین وزن‌های متعدد، از نظر خوانایی بسیار عالی بوده و برای استفاده در متن‌های طولانی بسیار کاربردی است.

در ادامه این این نوشته از فونتچی به نقد و بررسی کامل فونت بنیاد کودک می‌پردازیم؛ قلمی که با رعایت منحنی‌ها در اطلاق خطوط صاف و موازی کاملا خوب عمل کرده و به همین جهت می‌تواند بازه بزرگی را برای خواندن متون بلند فراهم کند.

بررسی و دانلود فونت بنیاد کودک (BonyadeKoodak)

پیش از اینکه به معرفی فونت بنیاد کودک بپردازیم بد نیست بدانید که نام این فونت برگرفته از بنیادی به همین نام است که در راستای مسئولیت‌های اجتماعی روی «تامین نیازهای تحصیلی دانش‌آموزان کم‌برخوردار» فعالیت دارد. این فونت در سال ۱۴۰۱ برای این بنیاد به صورت اختصاصی تولید شده بود.

از همین جهت؛ بنیاد کودک در راستای تامین نیازهای دانش‌آموزان تصمیم گرفته فونت اختصاصی خود را به صورت عمومی منتشر کند. تیم طراحی نیز با این تصمیم همراه شد و سبک «کوچک» را طراحی کرد و به مجموعه افزود تا خانواده‌ی فونت برای عرضه‌ی عمومی جامع‌تر و کاربردی‌تر باشد و بتواند نیازهای بیش‌تری را پوشش دهد.

توجه: کلیه درآمدهای حاصل از فروش این فونت متعلق به این بنیاد بوده و در جهت بورسیه‌ی دانش‌آموزان کم‌برخوردار در این موسسه مصرف خواهد شد.

توصیه می‌کنیم با خرید این فونت یا معرفی آن در کسب و کارهایی که دارید، از این بنیاد و کودکانی که در این بنیاد هستند حمایت کنید.

استایل و وزن فونت بنیاد کودک

فونت بنیاد کودک رایگان یک قلم خانواده‌دار است؛ از یک سبک گرد Rounded که با نام «کودک کوچک» نام‌گذاری شده، ساختاری کودکانه و شیرین را خلق کرده است که برای استفاده در رسانه‌های چاپی، دیجیتال و محیطی قابل استفاده و قابل اعتماد است. نسخه معمولی فونت هم در نوشته‌های بلند خوانایی خود را از دست نمی‌دهد و در تیترهای بزرگ دلبری می‌کند.

فونت رایگان بنیاد کودک دارای چندین ۸ وزن مختلف است که از نسخه Thin آغاز شده و تا نسخه Black می‌توانید از آن استفاده کنید. وزن‌های متنوع این فونت از نسخه نازک گرفته تا پهن، به شکل‌دهی و فرم‌دهی پروژه شما کمک کرده و باعث می‌شود که بتوانید روی کلمات کلیدی و تاکیدی، اصرار ورزید.

در نتیجه نمایش این نوع کلمات بهتر در دید مخاطب قرار گرفته و ارتباط بیشتری را با آن برقرار خواهد کرد که از همین جهت می‌تواند روی بازاریابی و فروش شما در هر حوزه‌ای که از این فونت استفاده می‌کنید موثر واقع گردد. خصوصا اینکه این فونت دارای سبک طراحی گرد در نسخه «فونت کودک کوچک» نیز می‌باشد.

در بسته دانلود فونت بنیاد رایگان به چندین فایل فونت در فرمت‌های TTF، OTF، WOFF و WOFF2 دسترسی دارید که متناسب با فرمتی که دارند می‌توانید از آنها در انواع نرم‌افزار گرافیکی، ویرایشگر متن یا صفحات وب استفاده کنید. نسخه‌های ایجاد شده برای وب‌فونت دارای حجم بسیار کمتری هستند. این فونت خانواده‌دار که در ۸ وزن و ۲ استایل در دسترس است دارای نسخه وریبل نیز می‌باشد.

پشتیبانی از چند زبان مختلف

فونت فارسی بنیاد کودک محدود به این زبان نیست و از آنجا که رسم خط عربی با زبان فارسی یکسان بوده و تنها تفاوت‌هایی جزئی در برخی حروف دارد، برای زبان عربی نیز می‌توانید از این فونت استفاده کنید. پشتیبانی این فونت در هر دو سبک بنیاد کوچک و معمولی کامل بوده و شامل حروف و تعداد می‌باشد.

فونت بنیاد کودک در نسخه عربی و فارسی دارای پشتیبانی کاملی از اعراب بوده و تمامی اعراب اصلی و تنوین‌ها در هم‌نشینی درستی با سایر اعراب «همزه، تشدید، سکون» قرار دارند که موجب به‌هم ریختگی کلمات یا چسبیدن برخی حروف به حروف قبل یا بعد خود نخواهد شد.

از نسخه ۲.۲ فونت بنیاد کودک که در بهمن ۱۴۰۲ آپدیت شده است، امکان پشتیبانی از زبان‌های کوردی و اردو نیز به این قلم افزوده شده است. علاوه بر اینکه کلیه حروف متفاوت با زبان فارسی دارای یونیکد اختصاصی خود هستند، اعراب گذاری بر روی برخی حروف و استفاده از سمبل‌های تزئینی روی آنها نیز افزوده شده است که در این دو زبان بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در کلیه زبان‌های عربی، اردو و کوردی نیز کلیه حروف متفاوت با رسم‌خط فارسی مانند «ك، ي، ة، ؤ، ئ» در زبان عربی یا «ﮧ، ﮩ، ے» در زبان اردو، دارای لیگچرهای اختصاصی خود بر اساس استاندارد یونیکد هستند. همچنین از حروف متفاوت در زبان اردو، به عنوان حروف جایگزین در سایر زبان‌ها می‌توان استفاده کرد.

با دانلود فونت بنیاد کودک برای فتوشاپ می‌توانید از طریق تنظیمات اپن‌تایپ به تمام گلیف‌های این قلم دسترسی داشته و ضمن استفاده از حروف جایگزین، از امکان انتخاب فرمت اعداد فارسی یا عربی در کنار گلیف‌های تزئینی که پشتیبانی می‌کند استفاده نمایید.

همچنین این فونت از زبان انگلیسی پشتیبانی کاملی دارد و همان ساختاری که برای زبان فارسی روی فونت پیاده سازی شده برای آن درنظر گرفته شده است. در نسخه انگلیسی فونت از فونت دیگری وام گرفته نشده و کلیه حروف و سایر کاراکترهای زبان لاتین دارای طراحی اختصاصی هستند.

دارای حروف و ترکیبات جایگزین فارسی و عربی

این فونت دارای چندین حروف و ترکیبات جایگزین است که می‌توانید به کمک آنها کلمات را با ظاهری متفاوت تایپ کنید. تایپ این کلمات در شکل‌های مختلفی که برای حروف در ابتدا، میانه یا انتهای کلمات در اختیار قرار می‌دهد جدای از اینکه به زیبایی متن کمک می‌کند؛ بلکه همین ساختار متفاوت در یک نقش بی‌نظم کننده وارد عمل می‌شود.

همانطور که در تصویر می‌بینید، جروف و ترکیباتی همچون «ک، کـ، ـک، ی، ـر، م، ص، ط، ـی» دارای چند ساختار مختلف ظاهری از نظر تایپ هستند که به کمک فایل راهنما موجود در بسته دانلود فونت بنیاد کودک می‌توانید از تنظیمات Open Type از این حروف جایگزین استفاده کرده و کلمات را به شکل‌های متنوعی تایپ کنید.

همین ویژگی کافی است تا توجه بیشتر مخاطب را به کمک این ترکیبات بتوان روی برخی کلمات معطوف کرد. ترکیبات جایگزین این فونت محدود به این حروف نبوده و در ترکیبات مختلف دیگری می‌توانید از آن استفاده کنید.

فونت وریبل بنیاد کودک با 2 ساختار

در فونت متغیر بنیاد کودک یا همان نسخه وریبل که تمامی وزن‌ها و سبک‌ها در قالب یک فایل جای گرفته است، جدایی از اینکه امکان تنظیم وزن فونت (Weight) را دارید، می‌توانید به کمک متغیر Round نیز میزان نرمی یا همان گردی حروف را نیز تغییر دهید.

همانطور که در تصویر بالا مشاده می‌کنید هنگام تغییر وزن حروف جایگزین نیز در این فونت قابل استفاده هستند که در این مثال حرف «ص» در کلمه تحصیل را می‌بینید که از حرف جایگزین استفاده شده است. جدایی از اینکه وزن حروف تغییر می‌کنید، با افزایش وزن گردی روی حروف نیز قابل تنظیم است تا از ساختار شکسته‌تر به سمت نرمی حرکت کنند.

اعداد فارسی فونت بنیاد کودک

پشتیبانی از اعداد فارسی هک شده

نسخه فونت فارسی بنیاد کودک جدایی از اینکه بر اساس وزن و فرمت هر فونت دسته‌بندی شده و در پوشه‌های مجزا قرار دارد، دارای یک پوشه مخصوص اعداد فارسی هک شده است که معمولا با نام FarsiDigits یا به اختصاص FD شناخته شده و نامگذاری شده‌اند.

این فایل‌های فونت دارای اعداد انگلیسی لاتین نبوده و به جای آن در گلیف کاراکترهای اعداد لاتین، از اعداد فارسی هک شده استفاده شده است. در این صورت زمانی که صفحه کلید شما روی زبان انگلیسی قرار داشته باشد، یا از بخش ماشین حساب صفحه کلید خود استفاده کنید؛ اعداد فارسی تایپ خواهند شد.

در فونت‌هایی که با فرمت WOFF و WOFF2 درنظر گرفته شده، همین ساختار پیاده سازی شده که اگر سورس صفحات را با استفاده از ابزار Inspect Element مرورگر بررسی کنید خواهید دید که اعداد انگلیسی هستند. در حالی که در محتوای متون و ساختار بصری اعداد فارسی شده نمایش داده می‌شوند.

چنین چیزی از نظر سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یک مزیت محسوب می‌شود؛ زیرا موتورهای جستجو رتبه‌بندی صفحات سایت را در حالتی که اعداد فارسی یا انگلیسی وارد شده باشند، به شکل ثابتی درک نکرده و اعداد فارسی در مقایسه با اعداد لاتین اهمیت کمتری دارند.

فونت بنیاد کودک برای عناوین شبکه‌های اجتماعی

در مجموع با توجه به نقد و بررسی که برای این قلم در این نوشته گردآوری نمودیم، چنین ویژگی‌هایی این قلم را برای استفاده در شبکه‌های اجتماعی محبوب کرده است. وزن‌های ضخیم‌تر این قلم در کنار دو سبک متفاوت و همچنین حروف جایگزین که در خود دارند، می‌توانند برای استفاده در پست شبکه‌های اجتماعی، استوری‌های اینستاگرام یا تلگرام و همچنین تامنیل ویدئوهای یوتوب مناسب باشند.

می‌توانید با دانلود فونت بنیاد کودک برای اینشات و کپ کات در گوشی اندروید یا ios از این قلم استفاده کنید. کافی است طبق آموزش‌هایی که در وبلاگ فونتچی برای این دو برنامه گردآوری نموده‌ایم، فرمت TTF این قلم را نصب کرده و استفاده کنید.

ظاهر خاصی که این قلم دارد در فید کاربران این برنامه‌ها موجب جلب توجه کاربران خواهد شد که با بالا بردن نرخ کلیک می‌تواند به دیده شدن بیشتر و در نهایت رشد صفحه و کانال شما کمک کند.

نصب فونت بنیاد کودک برای سایت

این فونت در فرمت‌های WOFF و WOFF2 امکان استفاده در سایت را در اختیارتان قرار خواهد داد. این نسخه از فونت دارای حجم کمی است که می‌توانید در سایت از آنها استفاده کنید.

نسخه وریبل فونت هم از این فرمت‌ها پشتیبانی می‌کند که در نتیجه بدون نیاز به لود فونت در وزن‌های مختلف که حجم زیاد و تعداد درخواست HTTP بیشتری هم دارند، می‌توانید فقط از همان نسخه فونت وریبل bonyadekoodak استفاده کرده و از یک فایلی که حتی حجم کمتری از مجموع وزن‌های چندگانه دارد استفاده کنید.

از وزن‌های سنگین و ضخیم این فونت می‌توانید برای عناوین استفاده کنید تا ضمن افزایش خوانایی و ایجاد تمرکز بیشتر کاربر روی بخش‌های مهم محتوا، با استفاده در تیترها، عناوین و نقل قول‌ها به کاربر هم کمک کنید تا یک تقسیم‌بندی از نظر چیدمان کلی محتوای صفحه در ذهن خود داشته و در انبوهی از محتوای طولانی خطوط را گم نکند.

دانلود فونت بنیاد کودک برای سایت

از وزن‌های سبک و معمولی فونت همچون Regular نیز می‌توانید در فونت بدنه برای متن‌های بلند استفاده کنید. لازم به ذکر است که این فونت با توجه به تنوع وزنی و طراحی که در ساختار خود دارد می‌تواند در رابط کاربری نیز مورد استفاده قرار گیرد.

به‌منظور نصب فونت بنیاد کودک در سایت ابتدا نسخه‌های مورد نیاز همچون معمولی، بولد یا وریبل را در پوشه‌ای با نام fonts در مسیر قالب خود آپلود کنید. سپس کدهای زیر را در مکان مناسبی از فایل style.css قرار دهید.

/* BonyadeKoodak Custom Font by fontchi.com */
@font-face {
    font-family: 'BonyadeKoodak';
    src: url('fonts/BonyadeKoodak-Regular.woff2') format('woff2');
    font-weight: normal;
    font-style: normal;
}
@font-face {
    font-family: 'BonyadeKoodak';
    src: url('fonts/BonyadeKoodak-Bold.woff2') format('woff2');
    font-weight: normal;
    font-style: normal;
}
@font-face {
    font-family: 'BonyadeKoodakKoochak';
    src: url('fonts/BonyadeKoodakKoochak-Regular.woff2') format('woff2');
    font-weight: normal;
    font-style: normal;
}
@font-face {
    font-family: 'BonyadeKoodakKoochak';
    src: url('fonts/BonyadeKoodakKoochak-Bold.woff2') format('woff2');
    font-weight: normal;
    font-style: normal;
}

برای تغییر فرمت، نام و مسیر فونت می‌توانید خطوط ۴، ۱۰، ۱۶ و ۲۲ را شخصی سازی کنید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید آموزش چگونگی نصب فونت در سایت را مطالعه کنید.

دانلود فونت بنیاد کودک با تخفیف

جدیدترین نسخه فونت بنیاد کودک ورژن ۲.۲ است که در بهمن ۱۴۰۲ آپدیت شده و تغییرات زیر روی آن اعمال گردیده است.

تغییرات نسخه ۲.۲ فونت بنیاد کودک:

  • تکمیل پشتیبانی از زبان عربی و افزوده شدن زبان‌های کوردی و اردو
  • تکمیل لیگچرها، کشیدگی‌ها و حروف جایگزین در زبان‌های عربی، کوردی و اردو
  • افزوده شدن قابلیت تغییر تراز عمودی اعداد برای استفاده در UI
  • اصلاح ضخامت کاراکتر کشیده در وزن Thin

با کلیک روی دکمه زیر به لینک دانلود فونت بنیاد کودک رایگان در دو سبک بنیاد کودک کوچک و معمولی دسترسی داشته و آن را در وزن‌های مختلف ۸ گانه و فرمت‌های گوناگون TTF، OTF، WOFF و WOFF2 برای استفاده در انواع برنامه گرافیکی، ویرایشگر متن یا صفحات وب استفاده کنید.

کاربر گرامی؛ فونت بنیاد کودک رایگان نیست. با کلیک روی دکمه بالا کد تخفیف فونت بنیاد کودک به صورت خودکار کپی خواهد شد و به صفحه دانلود فونت بنیاد کودک هدایت می‌شوید. این کد تخفیف فونت ایران سیستمی بوده و شامل ۵ درصد تخفیف است. برای استفاده ضروری است با «کلیک روی دکمه بالا» وارد سایت مرجع شوید.

امتیاز نوشته:

میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد آرا: 19

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *