۵ درصد تخفیف خرید همه فونت‌ها

کپی و خرید: fontchi
فونت‌ها

معرفی و دانلود فونت استودیو قدیمی (Studio)

هاست و دامنه فراسو

فونت استودیو (به انگلیسی: Studio) قلمی به سبک دستگاه‌های چاپ در دوره پهلوی اول و دوم است که جزو گروه فونت‌های قدیمی و نوستالژی بر پایه خط نسخ طبقه‌بندی می‌شود. این فونت با سبک آثاری از روزنامه‌ها و کتب به جای مانده از همان دوران طراحی شده است.

طراحی فونت استودیو توسط استودیویی با همین نام و با همکاری رضا سالاری‌فر انجام گرفته است که نسخه‌ای بازسازی شده از یک فونت قدیمی فراموش شده است که تا مدت‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گرفت؛ چرا که با ظهور نشر رومیزی به فونت قابل استفاده در نرم افزاریهای کامپیوتری تبدیل نشدند.

در ادامه این نوشته از سایت فونتچی به نقد و بررسی فونت استودیو خواهیم پرداخت. قلمی که با الهام از صفحات روزنامه‌ها، مجلات و آثار به‌جای مانده از نیم قرن گذشته الهام گرفته و باز سازی شده است تا برای استفاده در قالب نرم‌افزاری در دسترس عموم قرار گیرد.

دانلود رایگان فونت استودیو

بررسی و دانلود فونت استودیو (Studio)

برای ایجاد حس و حال کهنه و نوستالژیک، فونت استودیو دارای کمی خوردگی، بی نظمی در اتصال حروف و عدم تناسبات عمدی است. بنابراین اگرچه این حروف در زمان خود ویژه متن بوده است اما فونت استودیو یک فونت نمایشی محسوب می‌شود و مناسب ایجاد حس و حال قدیمی در آثار گرافیکی است.

این تغییرات عمدی نیز بنا به سلیقه طراح در قلم اعمال شده است تا صرفا مناسب برای مطبوعات و با آن سبک دوران صنعت چاپ نباشد؛ بلکه بتوانید از این قلم در کارهای نمایشی، تزئینی و گرافیکی نیز استفاده کنید.

سبک طراحی و وزن فونت استودیو

سبک طراحی و وزن فونت استودیو

یکی از کاستی‌هایی که در حوزه فونت فارسی هنوز هم احساس می‌شود، کامل نبودن قلمی با حس و حال نوستالژی و قدیمی است. هرچند که پیش از این قلم‌های دیگری نظیر فونت گرامافون، فونت صنعت یا فونت صداقت با همین ساختار معرفی شده‌اند؛ اما با توجه به تنوع قلم‌ها بر اساس سبک طراحی، کاربرد و خط مورد استفاده هنوز آن تنوع لازم وجود ندارد.

به همین جهت فونت استودیو با الهام از آثار چاپی آن دوران در دست طراحی قرار گرفت و نسخه نهایی آن چیزی شد که در این نوشته آن را مشاهده می‌کنید تا جزو این گروه فونت‌ها باشد. این قلم همان حس و حال قدیمی آن دهه را انتقال می‌دهد.

در طی مراحل بازسازی، به تغییر شکلی (دفرماسیون) که پروسه‌ی چاپ سـربی با گذر زمان در ریخت حروف به وجـود می‌آورد وفادار بودیم. شکل حروف و اتصالات تناسب دقیقی با هم ندارند، بعـضی به‌صورت صحیح بر روی خط کرسی قرار ندارند و تناسب و اندازه‌ی حروفِ همسان لزوماً شبیه به یکدیگر نیست. در محیط و سطح حروف بافت‌ها و خوردگی‌هایی مشاهده می‌شود که تلاش کردیم همه را حفظ کنیم. همچنین در نسخه نهایی، کاراکترهای اول، وسط، آخر و تنهای حروف، هر کدام شکل و بافتِ مختص به خود را دارند و اینطور نیست که مثلاً خانواده حروف «س» و «ش» تنها با اضافه کردن چند نقطه ساخته شده باشند.

این قلم در یک وزن Bold و با دو فرمت فایل TTF و OTF در دسترس است که می‌توانید از آن در انواع نرم‌افزارهای گرافیکی و ویرایشگر متن استفاده کنید.

پشتیبانی از 4 زبان متنوع

فونت فارسی استودیو محدود به زبان فارسی نبوده و از سایر زبان‌های رایج که در ایران مورد استفاده قرار گرفته و بر پایه رسم خط فارسی و انگلیسی است پشتیبانی کاملی دارد.

در این بین زبان عربی و زبان کردی بیشترین سازگاری را در این قلم دارند که علاوه بر حروف مشترک هر دو زبان، اعراب به شکل کاملی رعایت شده است.

فونت فارسی و عربی استودیو

در زبان عربی کلیه اعرابی که در هم‌نشینی با همزه، تشدید و سکون قرار دارند، با ساختاری در کنار هم قرار می‌گیرند که هم فاصله با حروف قبلی یا بعدی رعایت شده و هم اینکه از نظر ارتفاع و خط کرسی در استانداردی قرار دارند که ساختار فونت را فشرده یا مرتغع نکند.

یا در زبان کردی که استفاده از برخی گلیف‌های تزئینی بر روی حروف بسیار رایج است پیاده سازی شده است تا برای این زبان بتوانید با یک استاندارد درستی تایپ خود را انجام دهید.

این قلم همچنین از برخی گلیف‌های پر کاربرد مثل «ریال» و «علیه‌السلام» پشتیبانی می‌کند که در تصویر نمونه آنها را مشاهده می‌کنید.

گلیف های تزئینی فونت استودیو

ساختار قلم استودیو در زبان انگلیسی نیز با همان سبک فارسی پیاده سازی شده است. در برخی حروف به‌دلیل تغییر ساختاری سربی حروف‌چینی دستگاه‌های ماشینی همان جاهای خالی، زوائد و خوردگی‌ها نیز پیاده سازی شده است.

فونت انگلیسی استودیو

شاید تنها ایرادی که بتوان از نظر زبانی به این قلم گرفت، پشتیبانی عدد «٥» عربی باشد که در آن پیاده سازی نشده و در ادامه نیز به اعداد کامل قلم اشاره خواهیم کرد.

دارای ترکیبات و حروف جایگزین

فونت استودیو دارای ترکیبات و حروف جایگزین است که امکان تایپ کلمات را در چند حالت مختلف در اختیارتان قرار می‌دهد. به عنوان نمونه در تصویر زیر می‌بینید که «ی» پایانی برای کلمه مورد نظر می‌تواند به «ی» معکوس تبدیل شده و ظاهر کلمه را به ترتیب دیگری تایپ کنید.

حروف جایگزین فونت استودیو

وجود چنین ترکیباتی علاوه بر زیبایی، موجب جلب توجه کاربر به برخی کلمات و عباراتی خواهد شد که در طراحی شما از اهمیت بالایی برخوردار هستند. خصوصا اگر قرار باشد با هدف تبلیغات از این قلم استفاده کنید.

دارای گلیف های تزئینی و کاربردی متنوع

ویژگی دیگر این قلم پشتیبانی از گلیف‌های تزئینی و کاربردی است که در آثار به‌جای مانده از همان دوران الهام گرفته شده است. این گلیف‌ها را می‌توان در تیترها، ابتدای پاراگراف و بخش‌های مختلف دیگر با توجه به سلیقه خود استفاده کنید که پیش از این نمونه آن را در فونت دفتر که توسط همین طراح ساخته شده دیده‌ایم.

گلیف های تزئینی و سمبل های فونت استودیو

راهنمای استفاده از گلیف‌های تزئینی و کاراکترهای جداکننده نیز در بسته دانلود فونت استودیو قرار دارند.

پشتیبانی از اعداد فارسی و عربی

این فونت از اعداد فارسی و عربی به صورت مشترک پشتیبانی می‌کند که بر اساس زبان انتخابی سیستم عامل اعداد تایپ خواهند شد. اگر فارسی باشد اعداد فارسی، اگر انگلیسی و عربی هم باشد اعداد همان زبان تایپ می‌شود.

اعداد فارسی و عربی در فونت استودیو

اما یک کاستی که وجود دارد و احتمالا دلیل آن حفظ اصالت فونت باشد، عدد «٥» عربی در این قلم به همان شکل نبوده و دارای تایپ فارسی است. در حالی که در سایر قلم‌ها چنین نیست و در این قلم صرفا اعداد «٤٦» همان استاندارد اعداد عربی را دارند.

مناسب برای مطبوعات و روزنامه

از فونت استودیو می‌توانید برای مطبوعات و روزنامه استفاده کنید تا طراحی خود را نوستالژیک کرده و همان حس و حال قدیمی را به کاربر القا کنید. اما با توجه به ساختار قدیمی این قلم می‌تواند برای تهیه انواع کارهای گرافیکی و پروژه‌های فرهنگی و هنری با همان حس و حال قدیمی نیز مناسب باشد.

فونت استودیو مناسب مطبوعات و روزنامه

یا اینکه شرکت‌ها و مجموعه‌هایی که دارای بیش از ۵۰ سال سابقه فعالیت هستند، می‌توانند در تبلیغات خود از این قلم استفاده کنند که نشان از اصالت خواهد داشت.

دانلود فونت استودیو با تخفیف 20 درصد

جدیدترین نسخه فونت استودیو ورژن ۱.۱ است که در آذر ۱۴۰۱ منتشر شده است. این قلم را می‌توانید به منظور القای حس و حال نوستالژی دهه‌های ۳۰ تا ۵۰ در کارهای گرافیکی، تبلیغاتی و متنی خود استفاده کنید.

با کلیک روی دکمه زیر به لینک دانلود فونت استودیو دسترسی داشته و می‌توانید این قلم را در دو فرمت TTF و OTF که مناسب استفاده در انواع نرم‌افزار و سیستم عامل هستند در یک وزن ضخیم Bold همراه با فایل راهنمای استفاده از حروف جایگزین و کاراکترهای تزئینی دریافت کنید.

کاربر گرامی؛ فونت استودیو رایگان نیست. با کلیک روی دکمه بالا کد تخفیف فونت استودیو به صورت خودکار کپی خواهد شد و به صفحه دانلود فونت Studio هدایت می‌شوید. این کد تخفیف فونت ایران سیستمی بوده و شامل ۵ درصد تخفیف است. برای استفاده ضروری است با «کلیک روی دکمه بالا» وارد سایت مرجع شوید.

امتیاز نوشته:

میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد آرا: 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *