۲۰ درصد تخفیف فونت جدید پارسا فرصت محدود

کپی و خرید: parsa1403
دانلود فونت

معرفی و دانلود فونت گرامافون (Gramophone) جدید

هاست و دامنه فراسو

فونت گرامافون (به انگلیسی: Gramophone) توسط کریم عامری؛ کارشناس گرافیک، تایپوگرافر و طراح تایپ اهل شیراز طراحی و توسعه یافته است. این فونت که در گروه فونت‌های نسخ و نوستالژی دسته‌بندی می‌شود، برای تبلیغات و مطبوعات گزینه‌ای عالی است.

این فونت علاوه بر پشتیبانی زبان فارسی، از زبان عربی همراه با اعراب و اعداد عربی نیز پشتیبانی می‌کند و بر خلاف سایر فونت‌ها وزن متفاوتی دارد. در ساختار اصلی این فونت در ۴ سبک و استایل Clean، Grunge، Stone و (در نسخه دوم قلم) سبک متصل Clean Cnd به آن افزوده شده است که در هر سه سبک با فرمت ttf در دسترس است. اما یک ساختار دیگر هم در سبک معمولی (Regular) دارد که مناسب برای استفاده در وب است و می‌توانید در دو فرمت woff و woff2 از آن استفاده کنید.

در ادامه این نوشته از سایت فونتچی به نقد و بررسی کامل قلم گرامافون خواهیم پرداخت؛ فونتی که با سبک‌های خاص خود می‌تواند در موارد تبلیغاتی اثرگذاری خوبی از خود برجای بگذارد؛ خصوصا اینکه دارای سبکی قدیمی و نوستالژیک است.

معرفی و بررسی فونت گرامافون (Gramophone)

فونت گرامافون بر پایه خط نسخ طراحی شده است، اما در برخی حروف، شکستگی‌ها و اعراب از خط ثلث نیز در آن استفاده شده است. طراح با ترکیبی از این دو سبک، اثری فاخر را که می‌تواند مناسب برای تبلیغات، مطبوعات و فونت‌هایی که بیشتر قبل از تاریخ سیاسی فعلی مورد استفاده قرار می‌گرفته است به کار برد. در این فونت حروف ساختار جدا از هم داشته و دارای فاصله جزئی هستند.

فونت دفتر که یکی دیگر از قلم‌های ساخته شده بر اساس خط نسخ است نیز از همین ساختار فاصله‌دار حروف ایجاد شده است که طراحی نزدیکی هم به این قلم دارد.

ایده طراحی این فونت از کتاب‌ها، کتیبه‌ها و تابلوهای قدیمی که در فرهنگ کشورمان از تاریخ به یادگار مانده شکل گرفته است و انتظار می‌رود که گرامافون نیز در زنده نگه داشتن این آثار نقش موثری داشته باشد.

فونت گرامافون رایگان

سبک طراحی و وزن فونت گرامافون

بر خلاف بسیاری از فونت‌هایی که همه ما می‌شناسیم، در این فونت خبری از سبک‌های معمولی، بولد، ضخیم و… نیست. بلکه گرامافون در چهار سبک Clean، Grunge، Stone و Clean Cnd طراحی شده که به‌ترتیب در طراحی تایپ‌فیس فارسی با نام‌های «تمیز، تمیز متصل، چرک و سنگی» شناخته می‌شوند. این سبک‌ها شکل خاصی از نمایش فونت را فراهم می‌کنند که در عین داشتن ضخامت و بافت سنگین، دارای خاصیت تخریبی هستند.

به بیان دیگر؛ تفاوت سبک‌های «چرک» و «سنگی» علاوه بر جنس بافت‌ها در «تخریبی» یا «غیرتخریبی» بودن خط‌های تشکیل‌دهنده‌ی فرم‌هاست. به این معنا که سبک چرک دارای یک بافت سنگین در وسط حروف است، اما در بافت سنگی، خط‌های دور حروف نیز تخریب شده‌اند.

هر سه استایل‌های بالا در فرمت ttf در نسخه‌های مختلفی که امکان پشتیبانی از اعراب و حروف زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی را دارند در دسترس هستند. در کنار این سبک‌ها به منظور امکان استفاده از فونت گرامافون برای سایت نیز نسخه وب آن در سبک معمولی (Regular) در دسترس است که می‌توانید در دو فرمت woff و woff2 آن را در اختیار داشته باشید.

پشتیبانی از 5 زبان متنوع

فونت فارسی گرامافون محدود به این زبان نبوده و علاوه پر پشتیبانی از حروف لاتین انگلیسی بر مبنای همان استایل حروف فارسی، از سایر زبان‌های خاورمیانه‌ای که به لطف رسم خط فارسی در دسترس هستند پشتیبانی می‌کند. این زبان‌ها شامل عربی، کردی و اردو هستند که در هر زبان به گلیف‌ها و کاراکترهای خاص آن نیز دسترسی دارید.

به عنوان مثال در زبان عربی که حروف «ك، ي، ة، ؤ، ئ» متفاوت از نسخه فارسی هستند برای این قلم پیاده‌سازی شده است. در آپدیت دوم این قلم نیز یکی از مشکلات که مربوط به عدم قرارگیری دو نقطه زیر حرف «ي» عربی بود نیز رفع شده است.

پشتیبانی فونت گرامافون از سایر زبان‌های خاورمیانه‌ای نظیر کردی و اردو نیز کامل است؛ به طوری که در این زبان‌ها که استفاده از اعراب و کاراکترهای تزئینی خطوط ثلث زیاد رواج دارد نیز قابل استفاده است.

در نسخه انگلیسی این فونت طراحی آن بر اساس تایپ‌فیس «ادوبی‌عربیک» صورت گرفته که سبک‌های «چرک، تمیز و سنگی» بر روی حروف این زبان اعمال شده است.

پشتیبانی از ترکیبات و حروف جایگزین

ویژگی دیگر فونت گرامافون امکان استفاده از حروف جایگزین است؛ به این صورت که می‌توانید برخی حروف را در زبان‌های فارسی، عربی، کردی و اردو به شکل های متعددی تایپ کنید. به عنوان مثال حروف «ﮩ، ے» که مختص زبان اردو هستند، در این قلم امکان استفاده به عنوان حروف جایگزین را برای تمامی زبان‌های مبتنی بر رسم خط فارسی دارند.

یه در نمونه تصویر بالا می‌بینید که حرف «گ» با توجه به اینکه در دو سبک سنگی و تمیز تایپ شده است، دارای دو حالت متفاوت در تایپ است.

حروف جایگزین فونت گرامافون محدود به این موارد نبوده و شامل حروف و ترکیبات مختلفی نظیر «ک، ه، ـهـ، ی» و موارد متعدد دیگری است که راهنمای استفاده از تمامی این حروف در بسته دانلود فونت گرامافون در قالب یک فایل راهنمای Pdf. قرار داده شده است.

دارای گلیف های تزئینی و اعراب زبان های خاص

به‌منظور ایجاد قابلیت بیش‌تر برای تایپوگرافی، در فونت گرامافون شاهد قابلیت استفاده از گلیف‌های تزئینی هستیم که بیشتر چنین تزئیناتی را در زبان‌های کردی و اردو می‌بینیم.

چند علامت تزئینی خط ثلث در فونت قرار داده شده که با اضافه کردن «۲ تا ۸ همزه‌ی تنها بعد از کاراکتر *،» قابل استفاده‌اند. کافی است پس از تایپ کلمه مورد نظر، نشانگر حروف را به جایی که قرار است استفاده کنید برده و شروع به تایپ این کاراکترهای دستوری کنید.

راهنمای کامل استفاده از کاراکترهای تزئینی این قلم درون بسته دانلود فونت گرامافون قرار گرفته است.

اعداد فارسی هک شده فونت Gramophone

در تایپ‌فیس گرامافون شاهد امکان استفاده حرفه‌ای از اعداد متناسب با زبان هستیم به طوری که در کلیه زبان‌ها، تمامی اعداد منطبق با همان زبان دارای گلیف اختصاصی خود هستند. به عنوان مثال اعداد «٤٥٦» در زبان عربی که در مثایسه با اعداد «۴۵۶» فارسی ظاهر خود را دارند.

کافی است صفحه کلید خود را روی زبان مورد نظر تنظیم کنید تا اعداد بر اساس همان زبان و سبک استایل فونت در دو حالت چرک یا تمیز تایپ شوند؛ اما این پایان ماجرا نیست!

درون بسته دانلود فونت گرامافون، نسخه مخصوص اعداد هک شده فارسی قرار دارد. به این معنی که با نصب این نسخه مخصوص که در پوشه Farsi Digits به‌صورت اختصار با نام‌های FD قرار گرفته است، تمامی اعداد برای همه زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی به صورت اعداد فارسی تایپ خواهد شد؛ یعنی گلیف اعداد برای تمام زبان‌ها در این نسخه دارای اعداد فارسی هستند.

فونت مناسب مطبوعات، چاپ و تبلیغات

این فونت عمدتا با سبک طراحی نوستالژی و قدیمی که دارد می‌تواند در صنعت چاپ و مطبوعات بیشترین اثربخشی را روی مخاطب داشته باشد. بعد از آن صنعت تبلیغات است که بیشترین استفاده را برای این قلم رقم زده است.

با استفاده از سبک‌های خاص این قلم و با توجه به قدرت مانوری که می‌توانید روی سبک طراحی کارهای گرافیکی خود داشته باشید، امکان خلق آثاری که بیننده را واقعا به خود جذب کند با این قلم وجود دارد.

فونت gramophone

اگر بخواهیم نگاهی کلی به ویژگی‌های این فونت داشته باشیم، عبارتند از:

  • فونت عنوان بر پایه نسخ و با ترکیبی از ثلث که برای مطبوعات، طراحی گرافیکی و محتواهای نوستالژی مناسب است.
  • فونتی با قابلیت پشتیبانی از هر سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی که امکان استفاده از اعداد متناسب با هر زبان و همچنین اعراب و کاراکترهای تزئینی را دارا می‌باشد.
  • نسخه انگلیسی بر پایه فونت ادوبی عربیک است که همان استایل‌های چرک و سنگی برروی آن پیاده‌سازی شده است.
  • دارای ۳ فرمت ttf، woff و woff2 که امکان استفاده از این فونت را در انواع نرم‌افزار در تمامی سیستم‌عامل‌های دسکتاپ، موبایل و نسخه وب فراهم نموده است.
  • دارای قابلیت استفاده از نشانه‌های تزئینی که بیشتر در خط ثلث وجود دارد و شامل ۸ کاراکتر مختلف است.
  • و…

جدایی از این به‌دلیل اینکه در مطبوعات و روزنامه‌های قدیمی از این نوع فونت استفاده میشده، خاصیت نوستالژیک دارد که می‌توان برای طراحی انواع مجله، تبلیغات و مطبوعات نیز از آن استفاده کرد. حتی همان ویژگی که در بحث وب اشاره شد می‌تواند در ساختار مطبوعات و تبلیغات مورد استفاده قرار گیرد که توجه بیشتر و درگیری مخاطب را به‌دنبال دارد.

استفاده و نصب فونت گرامافون در سایت

با توجه به ضخامت و سنگینی که فونت Gramophone دارد، می‌تواند در استفاده برای وب در سایت‌هایی که به صورت ترکیبی از دو فونت استفاده می‌کنند مناسب باشد. استفاده از این فونت در عناوین صفحات و تیترها ظاهر و خوانایی بهتری از نظر جداسازی و بخش‌بندی محتوا در اختیار قرار می‌دهد.

یا اینکه می‌توانید از سبک های متفاوت این قلم که به شکل سنگی، تمیز یا چرک هستند در بخش‌هایی مثل اسلایدر و بنرهایی که عمدتا در فروشگاه‌ها به منظور تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد بهره ببرید تا توجه کاربران را بیشتر جلب کنید.

فرمت‌های WOFF و WOFF2 فونت گرامافون مختص استفاده در سایت و اپلیکیشن موبایل هستند که با سبک طراحی خود می‌توانند به بهبود رابط کاربری سایت شما کمک کنند. از آنجا که سبک جدیدی در نسخه ۲ به این قلم با نام Clean Cnd اضافه شده که دارای حروف متصل به هم است، دیگر لزومی ندارد که از این قلم برای متون کوتاه و عناوین استفاده کنید. از این سبک می‌توانید در متن‌های بلند بهره ببرید.

دانلود فونت گرامافون با تخفیف 20 درصد

جدیدترین نسخه فونت گرامافون ورژن ۲ است که در آبان ۱۴۰۲ منتشر شده است. در این نسخه شاهد افزوده شدن نسخه حروف متصل به هم هستیم که برای استفاده در متون بلند مناسب هستند.

با کلیک روی دکمه زیر به لینک دانلود فونت گرامافون دسترسی داشته و می‌توانید این قلم زیبا را که شامل همه سبک‌ها و ورژن‌های مناسب سیستم عامل و وب است، در فرمت‌های TTF, WOFF و WOFF2 همراه با نسخه مخصوص اعداد فارسی هک شده دریافت کنید.

کاربر گرامی؛ فونت گرامافون رایگان نیست. با کلیک روی دکمه بالا کد تخفیف فونت گرامافون به صورت خودکار کپی خواهد شد و به صفحه دانلود فونت گرامافون هدایت می‌شوید. این کد تخفیف فونت ایران سیستمی بوده و شامل ۵ درصد تخفیف است. برای استفاده ضروری است با «کلیک روی دکمه بالا» وارد سایت مرجع شوید.

امتیاز نوشته:

میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد آرا: 13

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *