معرفی و دانلود فونت وندا حرفه ای (Vanda)
فونت وندا (به انگلیسی: Vanda) قلمی در گروه فونت مناسب متن است که با توجه به پشتیبانی از 5 وزن مختلف، میتوان از آن برای متن کوتاه استفادهای برای فونت عنوان داشت یا اینکه در متنهای بلند از آن استفاده کرد. با توجه به ساختار و سبک طراحی این قلم، بیشترین کاربرد و کارایی را میتواند در صنعت چاپ و مطبوعات داشته باشد یا اینکه به عنوان وب فونت مورد استفاده قرار گیرد.
فائزه طاهری این قلم را در سبک نسخ طراحی کرده است و وندا نامی کاملا فارسی به معنی «دختری ایرانی به رنگ لاجورد» است. اسکلت و بدنه اصلی این قلم از فونت میترا الهام گرفته شده است که در آن توجه به تطابق و شباهت فرمها، به عنوان یکی از شاخصهای دیزاین در نظر گرفته شده است. امیر مصباحی نیز توسعه این قلم را در قالب فونت نرمافزاری به سرانجام رسانیده است.
در ادامه این نوشته از سایت فونتچی به نقد و بررسی کامل فونت وندا خواهیم پرداخت؛ قلمی که میتوانید از آن در صنعت چاپ بهعنوان فونت کتاب یا فونت روی جلد استفاده کرده یا اینکه در فضای وب از آن به عنوان فونت سایت، فونت عنوان و تبلیغات با جنبه نمایشی در وزنهای سنگین استفاده کنید.
بررسی و دانلود فونت وندا (Vanda)
این قلم بهدور از شخصیت صمیمی بوده و ضمن داشتن لحنی آرام، مودبانه و رسمی؛ در مقابل کاملا قانونمند بوده و به دور از آلایشهای فانتزی و تغییرات ناگهانی است.
اما این قانونمندی بههیچ وجه باعث نشده که جوانی و پویایی خود را از دست بدهد. ولی در عین حال اصالت خود را حفظ کرده و دارای ساختاری کاملا مدرن و امروزی است.
سبک طراحی و وزن فونت وندا
تغییر ضخامت با کنتراست کمتر در خط بدنه این فونت اصلیترین وجه تمایز این قلم با فونت میترا است؛ از همینجهت چون در گروه تایپ فیسهای کاملا هندسی یا کاملا خوشنویسانه قرار نمیگیرد؛ دارای فرم امروزی، لحن مدرن و ساختاری معاصر است.
فضاهای منفی محصور در مقایسه با فضاهای مثبت و منفی غیر محصور موکدتر و هویداتر هستند. این انتخاب برای افزایش قدرت خوانش (Readability) و میزان تفکیک و تشخص بصری کاراکترها (Legibility) در سایزهای کوچکتر صورت گرفته است.
ارتفاع کاراکترها متعادل است. محدوده پایین خط کرسی (Descender) کوتاه و کاسهها کمعمق هستند. حضور فرمها در فضای بالای خط کرسی (Ascender) پررنگ است، این تمرکز در خوانش متنهای طولانی نقش مهمی دارد.
پشتیبانی از 5 زبان متنوع
فونت فارسی وندا از 5 زبان مختلف خاورمیانهای و لاتین پشتیبانی میکند. اما قبل از اینکه به بررسی همه زبانها بپردازیم، باید گفت که این قلم برای نسخه انگلیسی دارای طراحی اختصاصی نبوده و از فونت رایگان و اپنسورس Maitree که چه به لحاظ فرمی و چه از نظر طراحی ظاهری نزدیک به آن دارد وام گرفته شده است. اما در خصوص زبانهای خاورمیانهای شرایط فرق میکند.
در نسخه عربی فونت وندا که برگرفته از همان حروف فارسی است هماهنگی را در تمامی حروف مشاهده میکنیم. تفاوتی هم ندارد که صفحه کلید شما روی زبان فارسی باشد یا عربی؛ در هر حالت هر دو زبان ساختار یکسانی دارند.
در این بین حروفی مثل «ك، ي، ة، ؤ، ئ» که دارای ظاهری متفاوت هستند کار شده تا بر اساس زبان صفحه کلید گلیفهای مختص آنها نیز تایپ گردد.
اعراب نیز در این قلم دارای ساختار استاندارد هستند. قرارگیری اعرابی نظیر تشدید یا همزه در جوار سایر اعراب اصلی به شکل هماهنگ و همنشینی روی هم قرار گرفته که ساختار منظمی را به فونت داده است.
از نظر پشتیبانی اعداد نیز ساختار برای هر دو زبان استاندارد است. افزون بر این اعداد هک شده فارسی برای زبان عربی و انگلیسی نیز در پوشه مخصوص با پیشوند FD که مخفف Farsi Digits است نامگذاری شده و قابل استفاده هستند. این گروه از فایل فونت بدینصورت است که حتی وقتی صفحه کلید روی زبان انگلیسی یا عربی قرار داشته باشد یا اینکه از صفحه کلید ماشین حساب استفاده کنید، باز هم اعداد فارسی تایپ خواهد شد.
سایر زبانهایی که این قلم از آنها پشتیبانی میکند عبارتند از کردی، اردو و پشتو که همه این زبانها نیز تکیه بر رسم خط فارسی دارند؛ اما مشابه نمونه عربی، برخی ساختارهای متفاوت را نیز با خود به همراه دارند.
به عنوان نمونه حروفی مانند «ﮧ، ﮩ، ے» در زبان اردو متفاوت از زبان فارسی هستند که گاها در زبان پشتو نیز مورد استفاده قرار میگیرند و در این قلم روی آنها کار شده است.
دارای گلیف های تزئینی و نمایشی
ویژگی دیگر وندا پشتیبانی از گلیفهای تزئینی مطابق با زبانهای خاورمیانهای؛ خصوصا در زبانهای شرقی اردو است. در سه زبان کردی، پشتو و اردو به وفور میبینیم که از طرههای تزئینی و برخی کاراکترها که به شکل «۷، ط، ء» هستد بر روی کلمات یا در برخی حروف در کرسی پایین استفاده میشود.
در نمونه تصاویری که در بخش زبان برای این زبانها مشاهده کردید همین ساختارها وجود دارد. فونت وندا این گلیفهای تزئینی و نمایشی را با خود به همراه دارد تا برای کارهای گرافیکی که جنبه فرهنگی و هنری یا تبلیغاتی دارند استفاده خلاقانه داشته باشید.
استفاده و نصب فونت وندا در سایت
در نهایت اینکه فرمت WOFF و WOFF2 این قلم مناسب برای استفاده در وب و موبایل هستند. از این فرمتها که حجم کمتری دارند میتوانید در چنین محیطهایی استفاده کنید که از نظر رندر کردن نیز حالت بهینهای دارند.
در تمامی وزنهای نازک تا ضخیم فونت وندا، حروفچینی طوری صورت گرفته تا آن ظاهر رسمی در دندانهها، منحنیها، خطوط قائم و سایر بخشهای تمامی حروف به شکل هماهنگی صرفا با افزایش حجم و در عین حال کاسته شدن از کنتراست قلم صورت گیرد.
لذا از وزنهای سنگین این قلم در سایت میتوانید برای بخشهایی مثل عنوان مطالب، تیترها، نقل قول، کادرهای رنگی و هر بخشی که فکر میکنید ضروری است نگاه کاربر را به آنجا معطوف کنید استفاده کنید.
این قلم همچنین ساختار نسبتا نزدیکی به سایر قلمهای متن نظیر فونت دماوند دارد که با توجه به پشتیبانی از ۵ وزن متنوع، میتواند در محیط اپلیکیشن یا سایت برای طراحی رابط کاربری از نظر تایپفیس نیز مورد استفاده قرار گیرد.
دانلود فونت وندا با تخفیف 20 درصد
جدیدترین نسخه فونت وندا ورژن ۲.۰ است که در آذر ۱۴۰۱ منتشر شده است. از این قلم میتوانید به عنوان فونت متن در پروژههای خود استفاده کرده و با توجه به ساختار نسخی که این فونت دارد میتواند به عنوان یک فونت در جهت طراحی رابط کاربری در سایت و اپلیکیشن به لطف وزنهای مختلف پنجگانه خود داشته باشد.
با کلیک روی دکمه زیر به لینک دانلود فونت وندا دسترسی خواهید داشت و میتوانید این قلم را در ۴ فرمت رایج OTF, TTF, WOFF و WOFF2 که مناسب برای استفاده در انواع نرمافزار، وبفونت و موبایل فونت هستند دریافت کنید.
کاربر گرامی؛ فونت وندا رایگان نیست. با کلیک روی دکمه بالا کد تخفیف فونت وندا به صورت خودکار کپی خواهد شد و به صفحه دانلود فونت Vanda هدایت میشوید. این کد تخفیف فونت ایران سیستمی بوده و شامل ۵ درصد تخفیف است. برای استفاده ضروری است با «کلیک روی دکمه بالا» وارد سایت مرجع شوید.