۵ درصد تخفیف خرید فونت همه فونت‌ها

کپی و خرید: fontchi
فونت‌ها

معرفی و دانلود فونت کوک (Kook) آخرین نسخه

هاست و دامنه فراسو

فونت کوک (به انگلیسی: Kook) جدید قلم سبک هندسی با تلفیق خوشنویسی است که برای استفاده در عناوین، تبلیغات و متونی که نیاز به یک فونت نمایشی داشته باشید کاربرد دارد. این فونت فارسی که نسبتا فانتزی هم به‌نظر می‌رسد، برای استفاده رابط کاربری نیز مناسب است. فونت کوک رایگان نیست و با توجه به تنوع وزنی که دارد در دو بسته اقتصادی و حرفه‌ای قابل خریداری است.

سعید حقیقت طراحی این فونت فارسی است که این قلم را با سبک هندسی، اما تلفیقی از خوشنویسی امروزی و معاصر درون آن ایجاد کرده است تا در بخش‌هایی همچون زوایا، چشمی‌ها و منحنی‌ها ظاهد یک ظرافت مثال‌زدنی از این قلم باشیم.

در ادامه این نوشته از سایت فونتچی به نقد و بررسی کامل فونت کوک خواهیم پرداخت؛ قلمی هندسی و نمایشی که برای استفاده در وب فونت و فونت موبایل می‌تواند روی ایجاد یک رابط کاربری یکپارچه انتخاب خوبی باشد که با توجه به جدید بودن مورد توجه قرار خواهد گرفت.

بررسی و دانلود فونت کوک (Kook)

برش‌ها در فونت kook کمی زاویه‌دار هستند و در بعضی مفصل‌ها شکستگی‌ها و زاوایایی که به فونت داده شده تند و از حد ایده‌آل بالاتر است که آن را به یک فونت جوان و معاصر تبدیل می‌کند. خمیدگی‌ها گاها خارج از قاعده هستند که همه این ویژگی‌ها این قلم را به فونتی ظریف، روان و در عین‌حال غیرسکون تبدیل می‌کند.

با اینکه این فونت از وزن‌های متعددی همچون معمولی Regular پشتیبانی می‌کند؛ اما شاید برای استفاده در متون خیلی بلند ایده‌آل نباشد. بهترین حالتی که این فونت از خود برجای می‌گذارد برای کارهای گرافیکی، تبلیغاتی، طراحی پوستر در شبکه‌های اجتماعی و عناوین است.

سبک طراحی و وزن فونت کوک فارسی

فونت کوک با اینکه جوان است؛ اما ساختاری ظریف دارد که در منحنی‌ها و زوایا خود را به‌نمایش می‌گذارد. چشمی‌های فونت با ترکیبی از مربع با زوایای گرد بسیار نرم و زوایای تیز طراحی شده است که این فونت را جدی نشان می‌دهد.

ایده طراحی فونت زمانی به ذهنم رسید که در حال طراحی یک پوستر تبلیغاتی بودم. خواستار فونتی بودم که تلفیقی از خطوط هندسی و خوشنویسی باشد و همچنین هم‌نشینی خوبی با فونت‌های لاتین داشته باشد.

سعید حقیقت؛ طراح قلم کوک.

این فونت در ابتدا دارای ساختاری ساده و صرفا هندسی داشت. به مرور زمان استایل‌های پیچشی و در کنار آن دادن زاویه به حروف روی آن اعمال شد تا هم قلم دارای ساختار نمایشی باشد و هم اینکه ظریف و معاصر به‌نظر برسد.

این قلم از ۶ وزن مختلف شامل خیای نازک، نازک، معمولی، متوسط، بولد و خیلی بولد پشتیبانی می‌کند. با توجه به این تنوع وزنی از این قلم می‌توان برای طراحی رابط کاربری و همچنین سبط ظریفی که دارد برای لوگوتایپ استفاده کرد.

در بسته دانلود فونت کوک شاهد ارائه ۳ فرمت فایل TTF, WOFF و WOFF2 هستیم که به‌ترتیب برای استفاده در انواع نرم‌افزار گرافیکی همچون فتوشاپ و اینشات در سیستم عامل‌های مختلف، نرم‌افزارهای ویرایشگر متن همچون ورد، فونت موبایل و فونت وب مناسب هستند.

شاید تنها کاستی که فعلا در این خانواده فونت وجود دارد عدم پشتیبانی از نسخه وریبل باشد که انتظار می‌رود در آپدیت‌های آتی به آن افزوده شود.

پشتیبانی از 5 زبان متنوع خاورمیانه ای و لاتین

فونت فارسی کوک محدود به این زبان نیست. زبان‌های عربی، کردی و اردو به لطف رسم خط فارسی بودن از این قلم نیز پشتیبانی می‌کنند. همانطور که می‌دانید سایر قلم‌های خاورمیانه‌ای دارای حروفی هستند که نسبت به فارسی دارای ساختاری متفاوت یا کاملا دگرگون شده است.

برای نمونه حروف «ك، ي، ة، ؤ، ئ» در زبان عربی یا حروف «ﮧ، ﮩ، ے» در اردو که نسبت به فارسی کاملا متفاوت هستند. این قلم برای این‌گونه حروف در سایر زبان‌ها دارای گلیف اختصاصی است تا بر اساس استاندارد بین‌المللی یونیکد بتوانید از هر گلیف متناسب با زبان خود استفاده کنید.

اعراب در این فونت با هم‌نشینی مناسبی نسبت به سایر کاراکترهای «همزه، تشدید، سکون» در کنار هم قرار گرفته و ساختار فونت را ضمن نظم بخشیدن جدی خواهند کرد. اعراب در تمامی زبان‌ها در فاصله درستی قرار گرفته و به حروف مجاور نخواهند چسبید.

همچنین برای زبان‌های اردو و کردی که استفاده از کاراکترهای تزئینی و طره‌ها رایج است علاوه بر اعراب در این فونت پیاده‌سازی شده است.

فونت kook انگلیسی با همان سبک طراحی که حروف دارای زوایای کم، تغییر وزن حروف در زوایا و گاها تغییرات ناگهانی منحنی‌ها هستند، با وام گرفتن از فونت اپن‌سورس Athiti پیاده‌سازی شده است تا کاملا متناسب با استایل و سبک فارسی باشد. با استفاده از این فونت که سبک هندسی و خوشنویسی را در خود دارد، دیگر برای زبان‌های لاتین نیاز به تغییر قلم نخواهید داشت.

دارای ترکیبات و حروف جایگزین متنوع

ویژگی دیگر فونت کوک رایگان پشتیبانی از ساختارهای مختلف برای برخی حروف و ترکیبات است. با اینکه این قلم هنوز از نسخه وریبل پشتیبانی نمی‌کند، اما می‌توانید ترکیبات و حروف متنوع زیادی را در شکل‌های مختلفی تایپ کنید.

به‌عنوان نمونه همانطور که در تصویر زیر می‌بینید، حرو و ترکیبات «ک، م، ـهـ، ـه، سی، شی، ضی، سی، تی» دارای اشکال مختلفی هستند که خصوصا در وزن‌های سنگین‌تر ساختار قلم را نمایشی‌تر نشان خواهند داد.

یا در نمونه دیگری که مشابه تصویر زیر می‌بینید ترکیباتی نظیر «ـبی، ـتی، ـیی، ـثی، ـپی، ـین، ـتن، ـپن، ـنن، سر، صر، ـنژ، ـنر، ـبز» نیز دارای امکان تایپ متفاوت هستند.

این ترکیبات امکان تایپ متفاوت کلمات را به شما خواهند داد. در کاربردهای تبلیغاتی این ترکیبات تایپ متفاوت کلمات را در اختیار قرار می‌دهند که موجب نمایشی‌تر شدن کلمات کلیدی و افزایش جلب توجه مخاطب خواهد شد.

با دانلود فونت کوک برای فتوشاپ به بسته راهنمای استفاده از حروف جایگزین دسترسی خواهید داشت که می‌توانید از طریق تنظیمات OpenType این برنامه، امکان استفاده از این گلیف‌ها را برای نمایشی‌تر نوشتن کلمات داشته باشید.

پشتیبانی از اعداد فارسی و عربی استاندارد

فونت کوک از نظر اعداد دارای استاندارد است. با این فونت می‌توانید متناسب با زبان صفحه کلید، اعداد را بر اساس همان زبان تایپ کنید. اعداد «٤٥٦» عربی که متفاوت با اعداد «۴۵۶» فارسی هستند، با تنظیم صفحه کلید روی آن تایپ خواهند شد.

همچنین در بسته دانلود فونت فارسی کوک دو نسخه متفاوت از نظر فایل فونت وجود دارد. گروه اول فونت با اعداد هک شده فارسی با نام FarsiDigits هستند که فاقد گلیف اعداد انگلیسی بوده و با هر زبانی اعداد فارسی تایپ خواهند شد. این گروه از خانواده به‌اختصار به‌صورت FD نامگذاری شده‌اند.

گروه دوم هم فونت بدون اعداد و حروف انگلیسی هستند که صرفا از زبان فارسی پشتیبانی کرده و مناسب برای توسعه نرم افزاری هستند. در مواردی که بخواهید از فونت دیگری برای حروف لاتین استفاده کنید یا اینکه بستر نرم‌افزاری شما کاملا فارسی باشد کاربردی خواهد بود که به‌اختصار Non_English نامگذاری شده‌اند.

دارای گلیف ریال و سبک نقطه گذاری خاص

در این فونت سبک نقطه‌گذاری کمی متفاوت از سایر فونت‌ها است. جدا از اینکه در حالت عادی نقاط به صورت افقی و ساختار چسبان هستند، یک سبک دیگر هم برای نقاط سه‌تایی وجود دارد که نقطه تک دارای زاویه خاصی بوده و روی فونت دوتایی فرو رفته است.

همچنین این فونت گلیف «ریال» را دارد که برای تبلیغات می‌تواند مناسب باشد. هر چند که انتظار می‌رود در نسخه‌های بعدی نیز گلیف «تومان» با توجه به روانشانسی که بر روی قیمت‌گذاری دارد به آن افزوده شود.

فونت کوک برای عناوین و تبلیغات

همان‌طور که در ابتدا اشاره شد، فونت رایگان کوک برای استفاده در تبلیغات و عناوین می‌تواند بهترین گزینه باشد. چه در فضای دیجیتال همچون رسانه‌های اجتماعی و چه تبلیغات محیطی مانند بیلبوردهای تبلیغاتی می‌توانید از این خانواده فونت استفاده کنید.

سبک خاص هندسی این فونت ظاهر نوشته‌های شما را نمایشی‌تر خواهد کرد. خصوصا اینکه با پشتیبانی از حروف جایگزین متعددی که در خود دارد، این امکان را خواهد داد تا در حوزه تبلیغات، با تایپ متفاوت کلماتی که مرتبط با نام محصول یا برندتان هستند، توجه‌ها را بیشتر جلب کنید.

از سوی دیگر با دانلود فونت کوک برای اینشات و کپ کات می‌توانید از این تایپ‌فیس در طراحی پست‌ها و استوری‌های اینستاگرام و تلگرام یا تامنیل ویدئوهای یوتوب استفاده کنید که می‌تواند با جلب توجه کاربران، به بالاتر بردن نرخ کلیک از طریق فید و اکسپلور کمک کرده و رشد صفحه شما را دو چندان کند.

استفاده و نصب فونت کوک برای سایت

فرمت‌های WOFF و WOFF2 مناسب برای استفاده در وب و اپلیکیشن موبایل هستند. این فونت با اینکه برای متن‌های طولانی توصیه نمی‌شود، اما می‌توانید از آن برای متون کوتاه و بخش‌هایی همچون تیترها، عناوین، نقل قول و کادرهای رنگی از این قلم استفاده کنید.

اما با این همه اگر سایت یا اپلیکیشن شما به شکلی است که پاراگراف‌هایی کوتاه را شامل می‌شود (همچون وبلاگ شخصی)، این فونت می‌تواند مناسب باشد.

دانلود فونت کوک برای سایت

به‌منظور نصب فونت کوک در سایت ابتدا نسخه‌های مورد نیاز همچون معمولی، بولد یا وریبل را در پوشه‌ای با نام fonts در مسیر قالب خود آپلود کنید. سپس کدهای زیر را در مکان مناسبی از فایل style.css قرار دهید.

/* Kook Custom Font by fontchi.com */
@font-face {
    font-family: 'Kook';
    src: url('fonts/Kook-regular.woff2') format('woff2');
    font-weight: normal;
    font-style: normal;
}
@font-face {
    font-family: 'Kook';
    src: url('fonts/Kook-Bold.woff2') format('woff2');
    font-weight: bold;
    font-style: normal;
}

برای تغییر فرمت، نام و مسیر فونت می‌توانید خطوط ۴ و ۱۰ را شخصی سازی کنید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید آموزش چگونگی نصب فونت در سایت را مطالعه کنید.

دانلود فونت کوک با تخفیف

آخرین نسخه فونت کوک ۱.۱ است که در اسفند ۱۴۰۲ آپدیت شده و تغییراتی به منظور اصلاح برخی حروف و همچنین رفع مشکلات جزئی به شرح زیر روی آن اعمال گردیده است.

تغییرات نسخه ۱.۱ فونت کوک:

  • اضافه شدن ۲ حرف جایگزین جدید
  • اضافه شدن نسخه مخصوص نرم افزارهایی که امکانات تایپوگرافی ندارند(تغییر حروف جایگزین به صورت دستی)
  • اصلاح فاصله گذاری حروف «ر، د» چسبان
  • اصلاح برخورد «ـهـ» با ترکیبات «ـی» برگردان
  • اصلاح اعراب «ـی» برگردان در وزن اکسترابولد
  • اصلاح فرم برخی حروف

این قلم که مناسب عناوین و طراحی رابط کاربری است می‌تواند بهترین خروجی را در زمینه‌های تبلیغاتی و گرافیکی داشته باشد که در فرمت‌های مختلف TTF, WOFF و WOFF2 برای استفاده در انواع نرم افزار و وب فونت در دسترس است.

با کلیک روی دکمه زیر به لینک دانلود رایگان فونت کوک دسترسی داشته و می‌توانید این قلم فارسی را که از چندین زبان پشتیبانی می‌کند در قالب ساختارهای با اعداد فارسی هک شده و بدون حروف لاتین، با ۶ وزن مختلف دریافت کنید.

کاربر گرامی؛ فونت کوک رایگان نیست. با کلیک روی دکمه بالا کد تخفیف فونت کوک به صورت خودکار کپی خواهد شد و به صفحه دانلود فونت Kook هدایت می‌شوید. این کد تخفیف فونت ایران سیستمی بوده و شامل ۵ درصد تخفیف است. برای استفاده ضروری است با «کلیک روی دکمه بالا» وارد سایت مرجع شوید.

امتیاز نوشته:

میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد آرا: 17

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *