دانلود رایگان فونت بی بدر بولد و معمولی (B Badr)
فونت بی بدر یا بدر (به انگلیسی: B Badr) بر پایه خط ثلث طراحی شده که تا حدودی شباهتهای جزئی از خط نسخ امروزی را با خود به همراه دارد. این فونت در دهه ۷۰ در دو وزن بولد و معمولی طراحی شده است. در ادامه به لینک دانلود رایگان فونت بی بدر دسترسی داشته و با قابلیتهای بیشتر این فونت آشنا خواهید شد.
فونت بدر از سری فونتهای بی است که توسط شرکت برنا رایانه طراحی و تولید شده است. این فونت دارای ساختاری ساده و در عینحال خوانا است که برای متون بلند کاربردی بوده و با توجه به داشتن نسخه بولد، میتوانید در عناوین نیز از این قلم استفاده کنید.
آخرین نسخه از فونت B badr در سال ۱۳۷۹ به ورژن ۲.۰۱ آپدیت شده است که دارای در هر دو نسخه Bold و Regular از حالت OutLine نیز پشتیبانی میکند که میتوانید این سبک را به کمک نرمافزارها بر روی نوشتههای خود اعمال کنید.
پیشنمایش و امکانات فونت بی بدر (B Badr)
فونت بی بدر از نظر ظاهری شباهتهای زیادی به دو فونت همخانواده خود یعنی فونت لوتوس و فونت فارسی زر دارد؛ با این تفاوت که ساختار برخی حروف تغییر یافته و فونت ظاهری فشردهتر از نظر طولی دارد. در این فونت حروف قائم همچون «الف، ط، ظ، ل» دارای کشیدگی بیشتری هستند که مبنای اصلی خط ثلث محسوب میشود.
حروف دیگری نظیر «ن، ل، س، ش، ص، ض» که دارای گودی هستند، ساختاری جمعتر داشته و زوایای این بخش فشردهتر بهنظر میرسد که میتواند به خوانایی بیشتر متن کمک کند.
فونت بی بدر برای استفاده در متون طولانی بسیار کاربردی است و با توجه به سبکی که در ترکیب حروف و کلمات مختلف از خود برجای میگذارد، میتواند در خوانایی به خواننده کمک بیشتری کند تا دچار خستگی چشم نشود. هرچند که امروزه خطهایی که بر پایه هندسه و نسخ طراحی شدهاند، از این نظر بهتر عمل میکنند. اما فونت B Badr برای دهه هفتاد با چنین ساختاری گزینهای کاربردی بود.
فونت بدر از زبان فارسی پشتیبانی کاملی دارد و مختص این زبان طراحی شده است. این فونت کاستی موجود در قلمهای لوتوس و زر را از بین برده که در آنها اعداد «۴۵۶» دارای تایپ عربی بودند. هرچند که انتظار میرفت عدد صفر نیز تو خالی طراحی شود.
برای استفاده از فونت B badr در سایر زبانهای عربی و اردو محدود به حروف مشترک با رسمخط فارسی خواهید بود و حروفی مثل «ك، ي، ة» در عربی یا «ﮧ، ﮩ، ے» اردو در این قلم پشتیبانی نمیشوند.
از فونت بولد بی بدر میتوانید در عناوین استفاده کنید. نسبت به وزن معمولی (Regular) دارای ضخامتی است که در سرتاسر حروف بیشتر شده است تا فونت ظاهری نمایشی داشته باشد. از این وزن میتوانید برای فونت عناوین کتاب یا فونت تیتر در روزنامه و مجلات استفاده کنید که با هدف جلب توجه مخاطب مورد استفاده قرار میگیرند.
فونت بدر فارسی معمولی هم برای استفاده در متون بلند مناسب است که بیشترین کاربرد آن تا بهامروز در صنعت چاپ بوده است. از چاپ کتاب گرفته تا مجلات، روزنامهها و حتی بیلبوردهای تبلیغاتی که در دهههای ۷۰ و ۸۰ مورد استفاده قرار میگرفتند.
فونت بی بدر برای سایت و موبایل
در صورت نیاز به استفاده از فونت بی بدر در سایت میتوانید از فرمتهای WOFF که نسبت به TTF حجم کمتری دارد و توسط مرورگرها هم سریعتر رندر میشود استفاده کنید. کافی است فایل فونت را که در بسته دانلود فونت بدر سایت فونتچی قرار داده شده است را درون پوشهای با نام fonts در مسیر قالب خود آپلود کنید.
سپس کدهای زیر را به فایل style.css یا rtl.css خود اضافه کنید.
/* Bbadr Custom Font by fontchi.com */
@font-face {
font-family: 'BBADR';
src: url('fonts/BBADR.woff2') format('woff2');
font-weight: normal;
font-style: normal;
}
@font-face {
font-family: 'BBADRBD';
src: url('fonts/BBADRBD.woff2') format('woff2');
font-weight: bold;
font-style: normal;
}
در نهایت برای خطوط ۴ و ۱۰ که شامل مسیر، نام و فرمت فونت هستند شخصی سازی لازم را در صورت نیاز تغییر دهید. برای راهنمای بیشتر در این خصوص میتوانید مقاله آموزش افزودن فونت فارسی به وردپرس را مطالعه کنید.
دانلود رایگان فونت بی بدر
به منظور دریافت این فونت کافی است روی دکمه زیر کلیک کنید تا به فایل دانلود فونت بی بدر با فرمت zip دسترسی داشته و این قلم فارسی را در دو وزن معمولی (Regular) و بولد (Bold) دانلود کنید.
به منظور راحتی شما، علاوه بر فرمت اصلی TTF این فونت، سایر فرمتهای EOT, OTF, WOFF و WOFF2 توسط فونتچی برای هر دو وزن قرار داده شده است.